Az első lakásvásárlók a fővárosban 30 millió forintért vettek ingatlant

Tavaly már nőtt az első lakásvásárlók száma, az idei támogatásokkal várhatóan folytatódni fog a növekedés  

A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően a tavalyi év fordulópontot jelentett az első lakásvásárlók számában, és újra növekvő részaránnyal vették ki részüket az ingatlanpiacon. A Duna House adatai szerint az ingatlanpiaci tranzakciók közül 2019-ben Budapesten a lakásvásárlók 22%-a, vidéken 24%-a volt első lakást vásárló fiatal. A pénzügyminiszter által ígért további támogatások, így éves szinten közel 35 ezer adás-vételnél jelenthetnek segítséget 2020-ban.

Az első lakásvásárlók 2019-ben Budapesten átlagosan 30 millió forintot költöttek ingatlanvásárlásra és 55 négyzetméter nagyságú lakást kerestek. Vidéken méretben nagyobb és árban jóval alacsonyabb érték jellemezte az első lakásvásárlókat, országosan vidéken 74 négyzetméter volt az átlag méret és 17 millió forint az ingatlanár.   „Az első lakásvásárlók mindig fontos szegmensét adják az ingatlanpiacnak. 2019-ben a fővárosban és vidéken is újra növekvő részarányt mértünk a számukban, ami várakozásaink szerint 2020-ban is folytatódni fog, amennyiben a családtámogatási ösztönzők továbbra is megmaradnak esetlegesen bővülnek a piacon.” – nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője. „Az első lakásvásárlók jellemzően az olcsóbb és kisebb ingatlanokat keresik a piacon, de ezeket évről-évre magasabb árakon érhették el. 2020-ban várhatóan nagyobb kínálatból tudnak majd választani a használtlakáspiacon, árak tekintetében néhány százalékos drágulással, területtől függően esetlegesen stagnálással számolhatnak a fiatalok.”

Első lakásvásárlók aránya és az általuk vásárolt lakások átlagára 2012-2019 között Budapesten és vidéken. Forrás: Duna House


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

„Nagyon meg vagyunk elégedve munkatársuk, Huszárné Palotás Erika (Szeged) munkájával és a cégük által biztosított szolgáltatással! Erika személyében egy valóságos "Duna House tündérrel" sikerült megismerkednünk, családunk tulajdonában lévő 2 ingatlan értékesítése során, ezért is döntöttünk, úgy, hogy egy nagyon komoly értékű ingatlan együttes eladásával is az Önök cégét bízzuk meg!

— Diána, Szeged

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.