Áprilisi mélypont után kapaszkodik az ingatlanpiac

A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2020 áprilisában, országosan 5971 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 74,5 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

Áprilisban elérhette mélypontját a hazai lakóingatlanpiac. A társadalmi korlátozó intézkedések és a gazdasági bizonytalanság miatt jelentősen, az előző évhez képest 58%-kal esett vissza az ingatlanpiaci forgalom a Duna House áprilisi hónapra becsült adatai alapján. Heti bontásban vizsgálva a tranzakciók eloszlását látszódik, hogy a tényleges mélypont április első két hetében a 15. és 16. héten volt 67%-os visszaeséssel, amely után fokozatosan kezdett magára találni az ingatlanpiac. Az áprilisi és májusi hónap közös hetében (w18) a folyamatos erősödés miatt már csak 53%-os mínusz mutatkozott az adásvételek számában. A Duna House adatai alapján az ingatlanpiaci kereslet hétről-hétre emelkedik, amely idővel a tranzakciókban is megmutatkozik majd, így továbbra is emelkedő tranzakciószám várható, amennyiben a járványhelyzet nem súlyosbodik és nem okoz további nehézségeket.  

A jelzáloghitel piacon az ingatlanpiachoz képest továbbra is kevésbé drasztikus a változás. A Duna House Hitelcentrumának adatai alapján a teljes piacon 74,5 milliárd forint jelzáloghitel realizálódhatott áprilisban, amely az előző évhez képest 12%-os, az idei éve előző hónapjához képest pedig 6%-os csökkenést jelent. A Magyar Nemzeti Bank tényadata szerint tavaly áprilisban 84,4 milliárd forint jelzáloghitel realizálódott, ami az idei becsült adathoz képest közel 10 milliárd forinttal erősebb piacot jelentett tavaly tavasszal.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal vagy keresse az önhöz legközelebbi irodánkat!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

06 1 555 2222

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Teljes mértékben elégedett vagyok Erika (Erdei Erika, Damjanich utca) munkájával. Kedves, udvarias, segítőkész volt az egész eladási procedúra lebonyolítása alatt. Plusz rekord idő alatt adta el az ingatlant. Mindenkinek csak ajánlani tudom, a jövőben is igénybe fogom venni szolgálatait, akár ingatlan vásárlásra, eladásra kerül sor."

— Mária, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a csillagot majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.