Duna House Pénzkezelési Szabályzat

Tisztelt Ügyfelünk,

 

A Duna House franchise hálózat mindig szem előtt tartja ügyfelei megfelelő tájékoztatását és biztonságát a velünk folytatott tranzakciók során. Jelen tájékoztatónkban olvashatja a Duna House hálózat pénzösszegek átvételére és kezelésére vonatkozó szabályait.

Milyen jogcímen adhatok át pénzt a Duna House kollégáinak?

A Duna House hálózat tagjai szabályzatunk szerint a következő jogcímeken vehetnek át Öntől pénzt:

  • Vételi- és bérleti ajánlatok megtételekor, illetve előszerződések megkötésekor átadásra kerülő biztosítéki összegek.
  • A megbízások megkötésekor a tulajdoni lap beszerzésének költsége.
  • Ingatlanközvetítői megbízási szerződés szerint a Megbízottnak járó összegek (pl. Megbízási díj)

Ingatlanvásárlás, bérlés esetén az átadható összeg maximuma:

Amennyiben Ön a közreműködésünkkel kíván ingatlant vásárolni vagy bérelni, úgy ajánlata megtételekor kollégáink egy biztosítéki összeget kérnek Öntől. A biztosítéki összeg a DH Franchise Partnert megillető meghiúsulási kötbér biztosítékaként szolgál, arra az esetre, ha az ingatlan átruházására vagy bérbeadására irányuló szerződés megkötésére az ajánlattevőnek felróható okból nem kerül sor, és erre tekintettel az eladó, illetve bérbeadó nem lesz köteles a DH Franchise Partner részére megbízási díjat fizetni. A biztosítéki összeg elszámolásának részletes szabályait az ajánlat tartalmazza, és nem összetévesztendő a felek között létrejövő végleges szerződést biztosító foglalóval.

 

1. Alap biztosítéki összeg:

Eladó ingatlan esetén: Az átadható összeg az ajánlati ár 2%-a, de maximum 1 500 000 HUF.

Bérbeadó ingatlan esetén: Az átadható összeg maximum 1 500 000 HUF lehet azzal, hogy az egy havi bérleti díj összegét nem haladhatja meg.

Több ingatlan esetén: Több ingatlanra egyidőben történő ajánlattétel esetén a maximális biztosíték összegét az ingatlanok ajánlati összértéke alapján kell számolni. A biztosítéki összeg az ajánlati összérték 2 %-a, de maximum 1 500 000 HUF.

 

2. Emelt biztosítéki összeg:

Amennyiben bármely ügyletet nagyobb összeggel kíván és szükséges biztosítani, mint a fentiekben meghatározott összeg, úgy kérjük azt közvetlenül helyezze ügyvédi letétbe. Ilyen esetben ennek tényét kollégáink az ajánlatban változatlan, biztosíték jellegű feltételek mellett rögzítik.

 

3. Aukciós biztosítéki összeg

A Duna House Online Ingatlan Aukció keretein belül tett Aukciós vételi ajánlat esetén az átadható összeg az ajánlati ár 2%-a.

 

Biztosíték átvételére jogosult személyek:

A Duna House hálózatban Öntől közvetlenül az ügyletben eljáró Franchise partnerünk, vagy a Franchise partnertől meghatalmazással rendelkező kollégái vehetnek át biztosítéki összeget. Az összeg átadása előtt kérje kollégánktól a maghatalmazást, vagy tájékozódjon Franchise partnerünk személyéről központi ügyfélszolgálatunknál.

 

A biztosíték átvétele, átadása:

Kérjük, Ön  is fordítson különös figyelmet arra, hogy akár Ön ad át, akár Ön vesz át bármilyen összeget kollégáinktól, úgy az mindenkor megfelelően legyen dokumentálva (bizonylatolva).

 

Köszönjük, hogy elolvasta tájékoztatónkat! Amennyiben kérdése maradt, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz a +36-1-555-222 számon vagy az [email protected] e-mail címen.

 

Sok sikert kívánunk ingatlanügyleteihez!

 


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Adja meg elérhetőségét, és kollégáink egy munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Köszönetet szeretnék mondani a Duna House platina fokozatú értékesitőjének Dobi Doriánnak a sok segitségért, amivel hozzájárult budapesti lakásvásárlásomhoz! Köszönöm!"

— Zsuzsanna és Norbert, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.