Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Vegyünk-e nyaralót a Balatonnál? Pro és kontra

Vegyünk-e nyaralót a Balatonnál? Pro és kontra

Tapasztalataim szerint a nyár végének közeledtével a családok gyakran jutnak el a kérdésig: kell-e nekünk saját nyaraló? Szükségünk van rá? Jó ötlet elköteleznünk magunkat és mindig ugyanoda menni nyaralni vagy annak az árából utazzon évről évre inkább változatos helyekre a család?

 

A döntés valóban nem könnyű, előtte érdemes több szempontból is körbejárni a kérdést. Segítségül az alábbiakban összeválogattam néhány pro és kontra érvet egyaránt.

Negatívumok:

- Egy nyaraló fenntartásának évi fix költsége van, ami akkor is jelentkezik, ha nem használjuk.
- Aki kötött munkahelye miatt péntektől vasárnapig tudja csak kihasználni, illetve nyaranta maximum 1-2 hetet tud ott tölteni, annak alaposan meg kell fontolnia a vásárlást.
- Ha már van, menni kell… úgy érezhetjük, szinte kényszerré válik az utazás.
- A pénteki és vasárnapi dugóban araszolva gyakran negatív irányba billennek a nyaralóhoz fűződő érzelmeink.
- Mindig ugyanoda menni egy idő után unalmassá válhat.
- Egy házzal bőven akad tennivaló, nem érdemes „pénzért munkát venni.”

Pozitívumok:

- Balatoni nyaralónk már április-májustól csenddel, nyugalommal, madárcsicsergéssel fogad, előnyeit egészen október végéig ki tudjuk használni.
- Amennyiben fűthető az ingatlanunk, télen is igénybe vehetjük, márpedig a befagyott Balatonnál alig akad hangulatosabb téli program. Ha nagyobb városokban vagy azok közelében vásárolunk ingatlant, egész évben élénk társadalmi élet is vár minket.
- Amennyiben a családnak vannak nyugdíjas tagjai, leköltözhetnek egész nyárra, s mindjárt rájuk is bízhatjuk az unokákat, mindkét fél nagy örömére.
- Gyermekeink és mi magunk is, állandó barátokra tehetünk szert a helyiek, illetve a rendszeresen ott nyaralók köréből.
- A Balaton nem csak a kisgyerekeseké: ha munkánk megengedi, fiatal párként fél évet a Balatonnál tölthetünk, élvezve a páratlan vintage romantikát, és máris nem lesz kimerítő az év másik részében elveszni a nagyvárosi nyüzsgésben.
- És ki mondta, hogy a fűnyírást, kerítésfestést, kertszépítést, fűszernövények palántázását feladatnak kell érezni, hiszen éppen ezek - a megszokottól eltérő tevékenységek - vezetnek el a valódi kikapcsolódáshoz és kreatív kiteljesedésünkhöz.
- Valójában akárhogy is számoljuk, összességében a ráfordított idő, energia és költség jóval kevesebb a nyaralók vonatkozásában, mint a szállodai nyaralás, repülés, illetékek, utazás, rendszeres éttermi étkezés. A szállás kiválasztása sem egyszerű művelet, és sokan elkövetik azt a hibát, hogy rosszabb környezetbe mennek nyaralni, mint ahogyan otthon élnek - aztán alig várják, hogy hazaérjenek a kényelmes, tiszta, megszokott otthoni térbe, kiheverni a nyaralás fáradalmait.

Remélem, segítségükre lehettem a döntésben, és ne feledjék, ha a nyaraló mellett döntenek, éppen tökéletes az időzítés, hiszen itt az ősz, most kedvezőbb áron juthatnak hozzá.


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Mácsainé Tischner Henriett

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Teljes mértékben elégedett vagyok Erika (Erdei Erika, Damjanich utca) munkájával. Kedves, udvarias, segítőkész volt az egész eladási procedúra lebonyolítása alatt. Plusz rekord idő alatt adta el az ingatlant. Mindenkinek csak ajánlani tudom, a jövőben is igénybe fogom venni szolgálatait, akár ingatlan vásárlásra, eladásra kerül sor."

— Mária, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.