Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Vegyünk-e nyaralót a Balatonnál? Pro és kontra

Vegyünk-e nyaralót a Balatonnál? Pro és kontra

Tapasztalataim szerint a nyár végének közeledtével a családok gyakran jutnak el a kérdésig: kell-e nekünk saját nyaraló? Szükségünk van rá? Jó ötlet elköteleznünk magunkat és mindig ugyanoda menni nyaralni vagy annak az árából utazzon évről évre inkább változatos helyekre a család?

 

A döntés valóban nem könnyű, előtte érdemes több szempontból is körbejárni a kérdést. Segítségül az alábbiakban összeválogattam néhány pro és kontra érvet egyaránt.

Negatívumok:

- Egy nyaraló fenntartásának évi fix költsége van, ami akkor is jelentkezik, ha nem használjuk.
- Aki kötött munkahelye miatt péntektől vasárnapig tudja csak kihasználni, illetve nyaranta maximum 1-2 hetet tud ott tölteni, annak alaposan meg kell fontolnia a vásárlást.
- Ha már van, menni kell… úgy érezhetjük, szinte kényszerré válik az utazás.
- A pénteki és vasárnapi dugóban araszolva gyakran negatív irányba billennek a nyaralóhoz fűződő érzelmeink.
- Mindig ugyanoda menni egy idő után unalmassá válhat.
- Egy házzal bőven akad tennivaló, nem érdemes „pénzért munkát venni.”

Pozitívumok:

- Balatoni nyaralónk már április-májustól csenddel, nyugalommal, madárcsicsergéssel fogad, előnyeit egészen október végéig ki tudjuk használni.
- Amennyiben fűthető az ingatlanunk, télen is igénybe vehetjük, márpedig a befagyott Balatonnál alig akad hangulatosabb téli program. Ha nagyobb városokban vagy azok közelében vásárolunk ingatlant, egész évben élénk társadalmi élet is vár minket.
- Amennyiben a családnak vannak nyugdíjas tagjai, leköltözhetnek egész nyárra, s mindjárt rájuk is bízhatjuk az unokákat, mindkét fél nagy örömére.
- Gyermekeink és mi magunk is, állandó barátokra tehetünk szert a helyiek, illetve a rendszeresen ott nyaralók köréből.
- A Balaton nem csak a kisgyerekeseké: ha munkánk megengedi, fiatal párként fél évet a Balatonnál tölthetünk, élvezve a páratlan vintage romantikát, és máris nem lesz kimerítő az év másik részében elveszni a nagyvárosi nyüzsgésben.
- És ki mondta, hogy a fűnyírást, kerítésfestést, kertszépítést, fűszernövények palántázását feladatnak kell érezni, hiszen éppen ezek - a megszokottól eltérő tevékenységek - vezetnek el a valódi kikapcsolódáshoz és kreatív kiteljesedésünkhöz.
- Valójában akárhogy is számoljuk, összességében a ráfordított idő, energia és költség jóval kevesebb a nyaralók vonatkozásában, mint a szállodai nyaralás, repülés, illetékek, utazás, rendszeres éttermi étkezés. A szállás kiválasztása sem egyszerű művelet, és sokan elkövetik azt a hibát, hogy rosszabb környezetbe mennek nyaralni, mint ahogyan otthon élnek - aztán alig várják, hogy hazaérjenek a kényelmes, tiszta, megszokott otthoni térbe, kiheverni a nyaralás fáradalmait.

Remélem, segítségükre lehettem a döntésben, és ne feledjék, ha a nyaraló mellett döntenek, éppen tökéletes az időzítés, hiszen itt az ősz, most kedvezőbb áron juthatnak hozzá.


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Mácsainé Tischner Henriett

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

A volt férjemmel közös lakásunk eladása kapcsán ismerkedtem meg Henriettel (Pusztai Henriett, Nagy Lajos király útja). A kapcsolatunk első perctől kezdve közvetlen volt, rögtön megtaláltuk a közös nevezőt, hasonló stílusúak vagyunk. Ennek köszönhetően a munkakapcsolatunk hamar egy jó barátsággá is alakult. Heni a jelenlegi lakásom megtalálásában is nagyon nagy segítség volt.

— Zsófia, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.