Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Telefonálás etikett az ingatlan szakmában is!

Telefonálás etikett az ingatlan szakmában is!

Kíváncsi természet vagyok, így ha nyilvánosan hallok embereket telefonálni, szívesen belehallgatok, és találgatok, milyen személyiség lehet mögötte. Na de nem illik hallgatózni sem, és nyilvánosan telefonálni sem.

Nemrég olvastam egy cikket, a villamoson telefonáló, közben magánéletét elénk táró utasról. Egyetértettem, mert bizony sokszor zavaró tud lenni, néha én szégyellem magam a telefonáló helyett.

 

Az orvosi rendelőben voltam tanúja valamelyik nap egy hasonló esetnek, ami szintén kínos volt már mindenki számára. Fél órán át hallgattuk a családi élet ecsetelését, ami persze  megmosolyogtatta a várakozó betegeket, még jó hogy egy civil ezt megengedheti magának. Egy profi ingatlanos ilyet sosem tehet!

 

Én magam mindig lehalkítom a telefont ha ügyféllel vagyok, tőlem ilyenkor összedőlhet a világ, de amíg megbízást kötök, vagy éppen bemutatok egy lakást, megtisztelem az ügyfelet azzal, hogy a figyelmem csakis az övé!

 

Sokan attól félnek hogy elszalasszák a potenciális vevőt, ha nem reagálnak azonnal a hívásra, és közben  azt a potenciális vevőt akivel éppen vannak, azt szalasztják el, egy rosszul időzített telefonnal.

 

Rám még sosem sértődött meg senki, amikor visszahívásnál azt mondtam: Elnézést ügyféllel voltam, ezért nem tudtam felvenni a telefont. Ez számára is üzenet kell, hogy legyen, hiszen amíg vele vagyok, addig biztos lehet benne, hogy csak rá figyelek.

 

Mi a tapasztalat a vevőkkel? Képzeljék el, nagyon sokszor kinyomják a telefont, és nem veszik fel, ha velünk vannak. Megtisztelik az eladót és minket is azzal, hogy csak ránk figyelnek. :-)


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Schneiderné Bereczky Andrea

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

„Nagyon meg vagyunk elégedve munkatársuk, Huszárné Palotás Erika (Szeged) munkájával és a cégük által biztosított szolgáltatással! Erika személyében egy valóságos "Duna House tündérrel" sikerült megismerkednünk, családunk tulajdonában lévő 2 ingatlan értékesítése során, ezért is döntöttünk, úgy, hogy egy nagyon komoly értékű ingatlan együttes eladásával is az Önök cégét bízzuk meg!

— Diána, Szeged

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.