Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Sorozatok lakásai

Sorozatok lakásai

Ingatlanok, amelyeket sorozatokból ismerünk 1. rész -Terápia

 

A magyar Terápia az izraeli BeTipul sorozat adaptációja, amelynek eddig 18 országban készítették el a helyi verzióját. Az HBO sorozatának epizódjai során Dargay Andráshoz, a pszichoterapeutához látogatnak el páciensei, így az ő életüket követjük nyomon, miközben bepillantást tehetünk András életébe is, így a sorozat epizódokban általában 2-3 szereplővel találkozhatunk. A részek úgy vannak strukturálva, hogy négy alkalommal a páciensek jönnek, egyszer pedig a terapeuta, maga megy el egy szupervízióra az ő pszichiáteréhez. A sorozat helyszínei ebből kiindulva nem túl változatosak, többnyire mind a főszereplőnél, először egy II. kerületi Garas utcai villában, majd az V. kerületi, Szalay utcai lakásában játszódnak, illetve az ő pszichiáterének otthonában. 

 

Kép forrása: terkultura.com

András rendelővel egybekötött lakásának berendezése jómódról árulkodik, már csak rendelője tágasságából és annak tagoltságából kiindulva is. A berendezés talán legszembetűnő pontja a sok-sok könyv, amelyek jelentős része egyébként antikváriumokból származik, ugyanakkor a stáb tagjainak saját kötetei is megtalálhatóak a polcokon.

Kép forrása: terkultura.com

Az ízlésesen berendezett polgári jómódot sugalló szobában helyet kapott két márványoszlop is. Láthatunk még dekoratív képeket és grafikákat, ha jól figyelünk, felfedezhetjük a Dargayt Andrást alakító, Mácsai Pál édesapjának, Mácsai Istvánnak a festményeit.

Kép forrása: HBO

András otthona azt sugallja révbe ért munkája tekintetében. Fischer Ágnes, azaz András pszichiátere lakása merőben eltérő helyszín. Egy pesti társasház, kissé puritánabban berendezett lakásában fogadja, ahol szintén felfedezhetőek az értelmiségi attribútumok, sok a könyv található Ágnes polcain is, viszont András lakásától eltérően sok szobanövényt láthatunk, art deco elemeket és Dargaynál teljesen elképzelhetetlen faliszőnyeget is. Később Ágnes is lecseréli rendelőjét és egy tetőtéri, világosra festett, fa lambériával borított lakásra, ami fiatalos, színes elemeivel távol áll a korábbi lakás stílusától. 

Kép forrása: terkultura.com

András első otthona egy II. kerületi, Garas utcában található villa, ahol az átlag négyzetméter ár 715 ezer forint, az V. kerületi második, Szalay utcában található ingatlanja környékén átlagosan 1 millió forint felett van az ingatlanok négyzetméter ára.  


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Duna House

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

A volt férjemmel közös lakásunk eladása kapcsán ismerkedtem meg Henriettel (Pusztai Henriett, Nagy Lajos király útja). A kapcsolatunk első perctől kezdve közvetlen volt, rögtön megtaláltuk a közös nevezőt, hasonló stílusúak vagyunk. Ennek köszönhetően a munkakapcsolatunk hamar egy jó barátsággá is alakult. Heni a jelenlegi lakásom megtalálásában is nagyon nagy segítség volt.

— Zsófia, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.