Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Nyolc óra munka

Nyolc óra munka

A siker záloga a munka. Bárkinek levezetem, hogy az ingatlanos jövedelme egyenes arányban van az elvégzett munkával. Lehet vitatni, de nem érdemes a tényekkel szembe menni!

Egészen másról szerettem volna írni, de úgy döntöttem elhalasztom. Miért? Kedves barátom, Csillag Tamás időnként írásra inspirál. Tegnap hirtelen felindulásból posztolt a Facebookon egy hosszabb lélegzetű eszmefuttatást a sikeresség és a munka összefüggéséről. Minden szava igaz

Kicsit láttatni szeretném, hogy a  szakmánkban milyen bizonyított, statisztikai összefüggés van az elvégzett munka és a hazavitt jövedelem között. tény, hogy minden olyan ingatlanos álláshirdetés hazug, mely a határtalan keresetről, a könnyű milliókról regél. A valóság az, hogy az elfogadott negyven óra heti munkával egy kellemes átlag jövedelemre lehet szert tenni. Persze, éves szinten érdemes vizsgálódni. Létezik mázlifaktor, de nem meghatározó. Fontos a tehetség is, mondjuk húsz százalék erejéig. Ám a legfontosabb a munka.

A hálózatunkban az értékesítők harmada az átlagnál jobban keres. A harmada átlagosan. Harmadának meg felkopik az álla.

A hálózatunkban az értékesítők harmada többet dolgozik, mint a magyar átlag. A harmada átlagos mennyiségű és intenzitású munkát végez. A harmada nem végez értékelhető mennyiségű munkát. ez utóbbi harmad ugyanakkor a leghangosabb, amikor arról beszélnek, hogy vacak a piac, rosszak a feltételek, hülye a főnök. Érdekes, a sikereseknek ez nem tűnik fel!

Nézzük a számokat. Egy átlagos értékesítő átlagos jövedelméhez átlag havi egy tranzakció szükséges. Ez megvalósítható ha az átlagos értékesítő számára előirányzott havi átlag  ingatlanmutatást, megbízást teljesíti. Nem titok, ez négy új megbízást és 20 ingatlanmutatás körül mozog.

4 új megbízás a felkutatással, hideghívásokkal, személyes találkozóval, adminisztrációval nagyjából 40 óra

20 ingatlanmutatás hirdetéssel, kiajánlással, személyes részvétellel, visszacsatolással 80 óra

Egyéb, kapcsolódó tevékenységek, mint szórólapozás, tárgyalások, vételi ajánlatok bonyolítása, szerződéskötés előkészítése és azon a részvétel, egyéb adminisztratív jellegű tevékenység még negyven óra.

Tehát az átlag értékesítőnek 160 órát kell dolgozni a az átlagos jövedelemért. Vagyis annyit, amennyit az átlag magyar dolgozik. Csak itt kicsit szabadabban, változatosabban, izgalmasabban. Cserében este és hétvégén is.

Az egyik, igen sikeres, és ennek megfelelően átlag felett kereső kolléganőm a napokban azt mesélte, kiszámolta, az előző héten 68 órát dolgozott. Van, akiben felmerül a kérdés, miért oly sikeres?

 


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Hegedűs László
"Hegedűs László vagyok. Közel tíz éve dolgozom az ingatlanszakmában. A valaha másodállásnak indult „ingatlanozás” mára hivatásommá vált a szó legnemesebb értelmében. A szakma minden lehetséges formájában dolgoztam, voltam értékesítő egy közepes méretű irodában, vezettem 15 fős független irodát, voltam „mezítlábas”. Négy éve a Duna House hidegkúti vezetője vagyok. Meggyőződésem szerint a nagy hálózat sem hiba nélküli, ám a lehetőségek között magasan a legjobb, mint az értékesítők és vezetők, mint az ügyfelek számára. Az elmúlt évek számos tanulságos és időnként vicces történetet produkált. Ezek legjavát szeretném közre adni."

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Köszönetet szeretnék mondani a Duna House platina fokozatú értékesitőjének Dobi Doriánnak (Felső Kispest) a sok segitségért,amivel hozzájárult budapesti lakásvásárlásomhoz! Köszönöm!"

— Zsuzsanna és Norbert, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.