Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
minikert

minikert

dobozba zárt kertészkedés

Szerencsére megérkezett a jó idő, így a kertészkedésnek is neki láthatunk.

 

De mit tegyen, akinek csak kis kertje van, vagy csak erkélye? Ők se keseredjenek el, van megoldás! :-)

 

Akár virágoskertben, akár konyhakertben gondolkozunk, vannak fontos szabályok, amiket ha betartunk, biztosan meghozza a sikerélményt.

Most sokan biztosan kérdezik, hogy panelerkélyen konyhakert??? Igen, lehetséges!

 

 

Az első és legfontosabb, hogy olyan helyet találjunk neki, ahol legalább 5-8 órán keresztül éri a nap, viszont szélcsendes. A folyamatos locsolásról is gondoskodni kell amellett, hogy megtaláltuk a legideálisabb földet hozzá, ami nem túl homokos, de nem is túl agyagos.

 

Meg kell tervezni, hogy mit szeretnénk ülteni, mit szeretnénk később "learatni". Nem mindegy, mikor vetjük el a magokat, hogy bokros vagy futó növényt választunk. A futó növényekhez tartószerkezetet is kell szerelni, ahol felfelé tud terjeszkedni, mint például a paradicsom, uborka, borsó.

 

 

Ami még kényelmesebbé teszi a kerted gondozását a profi kézi szerszámok. Ne sajnáld megvásárolni ezeket, hiszen a saját munkádat könnyítik meg és igazi kikapcsolódás lesz a kertészkedés.

 

Ha már mindend elvetettél, elültettél, gondoskodj is a növényekről. Ez nem csak a locsolásban merül ki, hanem a különböző tápoldatok beszerzéséről, a "vadhajtások" levágásáról, futó növényeknél a kötözésről.

 

Aztán nyáron élvezd a saját magad termesztett zöldségek ízeit! :-)

 

 


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Leveszyné Kengyeli Diána
"Budapesten élek családommal. Kb. 12 éve fertőződtem meg a kreativitással, a stílusok vizsgálatával. Otthon – és mások számára is – nagyon szívesen készítem magam az ajándékokat, dísztárgyakat, kiegészítőket. Folyamatosan követem a belsőépítészeti stílusok változásait, a lakberendezés stílusirányzatait. Ebben szeretnék a Kedves Olvasónak is a segítségére lenni, hogy a cikkeim által betekintést nyerhessen a trendekbe."

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Hálásan köszönöm azt a sok segítséget, amit tőletek kaptam (Hornung Áron, Pécs)! Bánom, hogy olyan sokáig tartottam attól, hogy más kezébe adjam a házam értékesítését. Azt gondoltam, hogy biztosan majd egy vagyonba kerül nekem, hogy megfizessem a szolgáltatást. Szerencsére kiderült, hogy nem is járhattam volna jobban! Köszönöm nektek!"

— Erika, Pécs

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.