Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Milyen lenne az élet ingatlanos nélkül?

Milyen lenne az élet ingatlanos nélkül?

Sok kritikát kapunk, elvétve jogosan, de van egy másik oldal is, az elégedettek, akik nem szólalnak meg, csak megköszönik a munkánkat, és jó szívvel ajánlanak másoknak is.

Egy kicsit eljátszottam a gondolattal, hogy ebben a rohanó világban milyen lenne az élet nélkülünk ingatlanosok nélkül. Én valószínű más területen értékesítenék, számos kollégához hasonlóan, na de az ügyfeleinkkel mi lenne?

 

Képzeljék el az idős, tisztességben megőszült hölgyet, aki egyedül maradt nagy belvárosi lakásában. El kellene adni, és egy kisebbet venni, mert nem győzi a magas gázszámlát és közös költséget kifizetni a nyugdíjából. Nincs internete, és nem is ért a modern kütyükhöz. Keres egy újságot ahol meghirdetheti lakását, bár nagyon fél. Fél idegeneket beengedni a lakásába, az árat sem tudja magától meghatározni, honnan is tudná mennyit ér éppen a lakása. Azután ott van a probléma, hogy venni kell egy másikat, na de hol keressen? Talán a szomszéd kislány megnézi neki a neten mi a kínálat, de azt sem tudja mit fog majd az eladótól kérdezni. Nagyon fél, nehogy valami butaságot csináljon.

 

Kovácsék 3 gyereket nevelnek, és útban a 4. Kinőtték lakásukat, már a második gyereknél, de mostanáig nem akartak lépni, hiszen annak a vételára amiben élnek nem elég egy nagyobbra, megtakarításuk nincs, hitelt kell felvenni. Kovácsné délelőttönként, amikor a gyerekek oviban- suliban vannak körbe járja a bankokat és tájékozódik a hitellehetőségről. Ilyenkor vagy a főzés vagy a takarítás marad el, de inkább a főzés mert rendnek kell lennie, hiszen naponta 1-2 ember jön megnézni a lakásukat. Igaz semmit nem tud róluk, ajánlatot még nem tettek, lehet kicsit drágán árulják? Férje éjszakánként hirdetéseket bogarászik, hiszen valahova költözni kell, de úgy tűnik nincs megfelelő lakás, ráadásul a tulajdonosok kicsit szépítik is a helyzetet. Azt mondják hogy felújított, közben csak ki volt festve, egyet majdnem megvettek, de ott a tulajdonviszonyok nem voltak tisztázottak.

 

Károly Németországban él pár éve, most jött el az idő, hogy eladja budapesti lakását, mert végleg letelepszik kint. Hirdetéseit mindenhol feladta, csak egy dologgal nem számolt, azok a fránya vevők nem veszik meg látatlanul, hanem előtte megnéznék az ingatlant. Ilyenkor Károly a gondnokot kéri meg a lakás megmutatására, de nem tudja leellenőrizni, hogy fogja vagy ijeszti a vevőket, hiszen neki nem érdeke az eladás, sőt, minden egyes mutatás után Károly ad neki 5000 ft –ot a fáradozásaiért.

 

Cseng Xian Magyarországon szeretne letelepedni, és ehhez házra van szüksége. 120 milliót áldozna rá, csak nem tudja hol keressen. Látja a neten a paramétereket, de a tulajdonosok általában nem beszélnek kínaiul, de még angolul is csak kevesen. Nehézkesen megy a vásárlás, ráadásul a törvényi háttérrel sincs tisztában, és a kérdései zömére nem kap választ.

 

Szeretné megtudni, hogy egy ingatlanos szakember valóban tud-e segíteni az ingatlan adás-vételben?

Döntsön ügyfeleink véleménye alapján! Tovább

 


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Schneiderné Bereczky Andrea

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Hálásan köszönöm azt a sok segítséget, amit tőletek kaptam (Hornung Áron, Pécs)! Bánom, hogy olyan sokáig tartottam attól, hogy más kezébe adjam a házam értékesítését. Azt gondoltam, hogy biztosan majd egy vagyonba kerül nekem, hogy megfizessem a szolgáltatást. Szerencsére kiderült, hogy nem is járhattam volna jobban! Köszönöm nektek!"

— Erika, Pécs

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.