Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Megérkezett az Ősz! Hogyan készítsük fel lakásunkat!

Megérkezett az Ősz! Hogyan készítsük fel lakásunkat!

Gondolom senki sem örül a rossz időnek, dehát nincs mit tenni, aki árulja lakását annak fel kell készülni.

Bizony megérkezett az ősz, és bár nincs okunk keseregni a hosszú nyár után, azért mégsem esik olyan jól, az eső meg a szél. Ilyenkor egy otthon sem annyira barátságos mint a verőfényes nyári napsütésben.

 

Ha nyáron nem sikerült eladnia lakását, akkor most lenne pár tanácsom, hogy otthonosabbá, barátságosabbá tegye, amitől vonzó a vevők számára, még akkor is ha már száz helyről hallotta higgye el érdemes megfontolni Őket, mert az Ördög a részletekben rejtőzik. :-)

  • A takarítás, bár evidens, mégsem fogadják meg sokan. Nem kell patika tisztaság, és nem is múzeumi rend, de ne lógjon ki a szennyes a tartóból, és a mosogató se legyen tele.
  • Töröljék le az ablakpárkányt, mert sok vevő kinéz az ablakon, és kínos lehet ha vastagon áll a por. ( Rutinos ingatlanosként én nyitom ki a vevőnek az ablakot, vagy megkérem a tulajdonost, na de ha mi nem vagyunk ott?)
  • A redőnyöket húzzák  fel, és a villanyokat gyújtsák meg, sajnos ha borús az idő, már délelőtt is sötétebb van, szóval legyen világos!
  • A WC ülőke, ami minden férj és feleség között fő vitaforrás, na arra figyeljenek nagyon, hogy le legyen hajtva. Ugye nem kell tovább magyarázni?
  • Én személy szerint nem bánom, ha a tulajdonos főz, míg bemutatom a lakást, az mindig olyan kellemes otthonos hangulatot kelt, feltéve ha nem erős illatú az ebéd.
  • Ha épp nem kell ebédet főzni, egy kávét azért odakészíthetnek, mert annak az illata is segít az otthonosság érzésének a kialakításában.
  • Elő a szolid légfrissítőkkel!  most már csukva az ablak, így a jó illat tovább tart.
  • Családi házasok, tudom ilyenkor versenyt futnak a lehulló falevelekkel, de ha el akarják adni, akkor muszáj gereblyézni. Ameddig lehet meg kell őrizni a nyár emlékét, és az udvar hangulatát. Én a kerti bútort sem raknám el amíg nem fenyegeti a fagy.
  • Ahol van háziállat, akár a kertben akár a lakásban, ott érdemes elzárni a kis kedvencet arra az időre, mert felugrálhat, koszolhat, és nem mindenki örül neki.

Ha bármi eszükbe jut még, kérem tegyék meg, mert nagyon fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki otthonukból, sosem tudhatják egy vevő mibe szeret bele, esetleg egy illatba, egy hangulatba, akármi is legyen az készüljenek fel rá.


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Schneiderné Bereczky Andrea

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

„Nagyon meg vagyunk elégedve munkatársuk, Huszárné Palotás Erika (Szeged) munkájával és a cégük által biztosított szolgáltatással! Erika személyében egy valóságos "Duna House tündérrel" sikerült megismerkednünk, családunk tulajdonában lévő 2 ingatlan értékesítése során, ezért is döntöttünk, úgy, hogy egy nagyon komoly értékű ingatlan együttes eladásával is az Önök cégét bízzuk meg!

— Diána, Szeged

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.