Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Kevesebb a vevő, mit tegyek?

Kevesebb a vevő, mit tegyek?

Néha kicsit megtorpan a piac, van hogy eladó lakás van kevesebb, van hogy vevőből nem jut elég. Most éppen ez utóbbit tapasztaljuk.

Mi ingatlanosok csacsogunk egymással egyfolytában - hogy vagy? - mi újság? -  Te neked van hívásod?

Ehhez hasonló kérdéseket teszünk fel a kollégáknak, és lássuk be ritkán az a válasz - Hogy persze!! Alig győzöm a sok vevőt kezelni. Ahogy kedvenc főnököm mondta: Vevőtámadás van!

 

Szeretünk panaszkodni, és sírni egymásnak (ez amúgy jó Magyar szokás, mi meg Magyarok vagyunk ugye?), ezért szinte mindig az a válasz, hogy –Á, engem a kutya sem hív, alig csörög a telefonom, pedig hirdetek, kreditelek, én mindent megteszek a sikerért.

 

Mentségünkre mondható, hogy a nyári uborkaszezonon túl is egy kicsit visszavettek a vevők a lendületből. Megértem Őket, hiszen az elmúlt egy évben csak egy bróker cég dőlt be, de már annak nem csináltak akkora hírverést, így ez nem hatott a piacra. A vevők fele még mindig befektető, Ők meg nem hülyék!  Az árak pedig folyamatosan emelkednek, így szinte kódolható volt a kivárás.

 

Ami még  befolyásolja a vásárlókat szerintem, az az újépítésű ingatlanok piacra kerülése. Nagyon sok vevő vár, hiszen idén számos project beindult, amik jövőre már készen lesznek, láthatóvá válnak, mert nem mindenki tud tervezőasztalról vásárolni, én magam sem látom a szürke félkész betonfalakban a leendő otthont.  

 

Szerintem ez a két hatás blokkolja most egy kicsit a piacot, így akinek sürgősen eladó használt ingatlana van, bizony csak az árakkal tud manipulálni, folyamatosan csökkenti, mindaddig amíg elkezdenek a vevők érdeklődni. Ez sem jelent tuti eladást, de legalább látjuk, hogy jó irányba haladunk.

 

A legfontosabb tanácsom pedig: KÉRJÜK INGATLANOS SEGÍTSÉGÉT!  Mert neki ez a szakmája, és pontosan tudja mit kell tenni a jobb eladhatóság érdekében.

 

Kitartást kívánok :-)


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Schneiderné Bereczky Andrea

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Hálásan köszönöm azt a sok segítséget, amit tőletek kaptam (Hornung Áron, Pécs)! Bánom, hogy olyan sokáig tartottam attól, hogy más kezébe adjam a házam értékesítését. Azt gondoltam, hogy biztosan majd egy vagyonba kerül nekem, hogy megfizessem a szolgáltatást. Szerencsére kiderült, hogy nem is járhattam volna jobban! Köszönöm nektek!"

— Erika, Pécs

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.