Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Jótékonyság és Tökfesztivál Gyömrőn

Jótékonyság és Tökfesztivál Gyömrőn

Mesés beszámoló következik, vendégszerzőnk, Szanyi László tollából.

Bizonyára vannak, akik emlékeznek még arra, hogy tavaly, pont ilyen idő tájt vett részt a gyömrői Duna House iroda először a helyi jótékonysági rendezvényen, amelyet most második alkalommal sokkal jobban vártak, hiszen idén két iroda fogott össze, hogy minden tökéletes legyen.

 

„…A két Duna House iroda - 2230 Gyömrő, Szent István út 25. szám alatt a „Villa Gyömrő” épületében lévő, valamint a Pécel, Kovács utca 1. szám alatti újonnan nyílt irodánk az országban található, több mint 120 iroda közül - eldöntötték közösen, hogy tesznek valami jót, a közösség érdekében, azoknak az embereknek a javára, akikkel nap mint nap találkoznak, és segítenek nekik megvalósítani az álmaikat.

 

Gyömrőn a Teleki kastélyban sok olyan gyermek él, akik ebbe a speciális iskolába járnak, és segítségre szorulnak. A ”Jó Itt Élni Gyömrő” civil szervezet megtisztelő felkérésének eleget téve, Gyenes Levente szervezésének köszönhetően mi is ott lehettünk, ezért a két iroda dolgozói eldöntötték, hogy elmennek a gyermekekhez és együtt eltöltenek egy felejthetetlen napot.

 

Az itt élő gyerekek már hetekkel az esemény előtt készültek a találkozásra. Műsorokkal, énekekkel, sporteseménnyel egy kicsit másként, mint ahogy azt egy hétköznapi iskolában tennék.

 

Amikor megérkeztünk a kastélyhoz, az óriás lépcső telis-tele volt a gyerekek által készített és faragott tökökkel, amikkel ők is megmérették magukat a másnapi tökünnepen.

 

Meglepetésünkre a nevelők is beöltöztek Halloween alkalmából, hogy ezzel is hozzájáruljanak a jó hangulathoz.

 

A „Jó Itt Élni Gyömrő” civil szervezet sátrában volt palacsinta sütés, és sok egyéb finomság!

Ezt követően kicsik és nagyok egyaránt úgy játszottak, elfeledve minden problémát és gondot, mintha mindenki gyermek lenne. Kipróbálhatta bárki, hogy milyen gólyalábon járni, lehetett bárkiből gladiátor, próbára téve az egyensúlyérzékünket és még sok minden mást…

 

A kis lakók nagyon élvezték, hogy vendégül láthattak minket, és jó házigazdák módjára, ügyeltek arra is, hogy mindenki jól érezze magát! Elmesélték nekünk, hogy van egy kertészet is itt, ahol kertészkedni tanulnak, majd büszkén megmutatták nekünk.

Másnap, szombaton az történt, hogy tudomásukra jutott, hogy Gyömrő közössége pontosan ugyanúgy készül a ”tök-ünnepre”, mint eddig is minden évben, és persze ez is része annak a rendezvénysorozatnak, amitől igaz az itt lakók szlogenje, hogy „Jó itt élni” – és ez nem csak egy szlogen!

 

Híre ment ugyanis, hogy lesz itt sütés-főzés, rajzverseny, kirakódó vásár, jelmezes felvonulás, tök-faragó verseny, pálinka kóstoló és verseny, 200 m2-es sátorban folyamatos programok, táncverseny, jelmezverseny, jótékony célra árult tökleves pirított tökmaggal, és még addig sorolhatnám, hogy mennyi minden, amíg ki nem fogy a szusz belőlem!

 

Mivel a Duna House irodában dolgozó szakemberek szintén itt élik a mindennapjaikat, gondoltak egy nagyot, hogy nekik is érdemben hozzá kell járulniuk a rendezvény sikeréhez!

Sokáig törték a fejüket, tanakodtak, hogy: mi lehet az program, ami egyaránt érdekelhet, kicsiket és nagyokat, függetlenül kortól és nemtől?

 

Majd megszületett a döntés, hogy a rendezvény forgatagába illő pavilonnal, gyermekeknek Duna House-os színező füzettel, lufikkal, valamint a tökünnephez kapcsolódó gyermek rajzpályázattal kedveskedjenek az ide érkező kicsiknek!

 

Addig a nagyok is segítséget kaphattak, sok-sok kérdésre, ami érdekelheti őket, ingatlan eladás vagy vásárlás előtt: CSOK, érvek, amelyek a „Prémium” szolgáltatásunk mellett szólnak, az ingatlan piac jelenlegi helyzete, hitel, energetika.

 

Ez idő alatt a kicsik, és a kicsit nagyobbacskák lerajzolták nekünk, egy meghirdetett rajzpályázaton belül, hogy ők milyennek képzelik el azt, ahol „otthon” érzik magukat, vagy ahová szeretnének költözni!

 

Az első három helyezettet, meg is jutalmaztuk, egy - egy gyermekeknek összeállított ajándékcsomaggal, amiben nagyon sok meglepetés lapult!

Akik név szerint a következőek voltak: 1.helyezett: Dezső Kamilla (9 éves), 2. helyezett: Péter Zsófia (9 éves), 3. helyezett: Kovács Zita (9 éves). Különdíj: Kiss Sára (3,5 éves) legfiatalabb versenyzőnk, de ez még nem minden…

 

Voltak itt „zombi” zumbás lányok, táncoló boszorkák, mindenféle repülő alkalmatosságokkal, táncverseny apró kis szörnyeknek. Eközben pedig zajlott a tökfaragó verseny szintén több kategóriában: gyermek, otthon készült, felnőtt, különleges és így tovább.

 

Természetesen itt is a rendezvény fő támogatójaként díjaztuk, „gyermek” kategóriában az első három legjobban sikerült remekművet!

 

Az itt kiállított tökök között, voltak igazán érdekes darabok is, például pók a hálójával, Minyon-ok, Kígyó-tök, Macska-tök, klasszikus Halloween-i tökök, de ami a legérdekesebb 2 tök-házikó, ami azért volt meglepetés, hiszen a Duna House kiemelkedő az ingatlanértékesítések terén!

 

Szóval így esett az, hogy kicsik nagyok egyaránt egy mesébe illő, igazán emlékezetes napot töltöttek el a mi társaságunkban is, melyre természetesen mi is büszkék vagyunk, hiszen ezekkel az emberekkel nap mint nap kapcsolatban vagyunk. Itt pedig lehetőségünk nyílt rá, hogy velük együtt ünnepeljünk!

 

A következőn remélem Te is ott leszel, mert akkor személyesen is meggyőződhetsz róla, hogy milyen is a „GYÖMRŐI TÖKÜNNEP” és természetesen találkozhatsz velünk is!

 

A jelmezedet vagy a seprűdet ne felejtsd otthon!


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Duna House

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Teljes mértékben elégedett vagyok Erika (Erdei Erika, Damjanich utca) munkájával. Kedves, udvarias, segítőkész volt az egész eladási procedúra lebonyolítása alatt. Plusz rekord idő alatt adta el az ingatlant. Mindenkinek csak ajánlani tudom, a jövőben is igénybe fogom venni szolgálatait, akár ingatlan vásárlásra, eladásra kerül sor."

— Mária, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.