Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Jó szomszéd, rossz szomszéd!

Jó szomszéd, rossz szomszéd!

Lakásvásárlásnál igyekszünk mindenre figyelni, de vajon ki figyel a szomszédokra? Ugye vannak rémtörténeteik Önöknek is?

A vevők miután minden számukra fontos információt megkérdeztek az eladótól, és már tudják mennyi a gázszámla, na meg hogy milyen internet van a lakásban, úgy gondolják nincs szükségük több információra, Pedig van!

 

Nagyon fontos kérdés, hogy kik a szomszédok, és ezt viszonylag kevesen kérdezik meg. Még családi háznál is előfordul, hogy egy rossz szomszéd megkeseríti az ember életét, hát még egy társasházi lakásnál.

Én általában a vevő helyett mindig megkérdezem az eladót, hogy milyenek is a szomszédok, és kik laknak a fölső lakásban. Egy labdázó kisgyerek, vagy veszekedős házaspár, ugatós kutya, bizony nagyon bosszantó ha mi éppen pihenni szeretnénk.

 

Ha az eladó felkészült, akkor simán letagadja, ha a házban van ilyen lakó, és lássuk be nem hibáztatható érte, hiszen az, hogy Ő nem jön ki egy szomszéddal, nem jelenti azt, hogy mi sem fogunk. Lehet a legnagyobb ulti partnerünk lesz, az az ember aki eddig másvalakinek kiállhatatlan lakó volt.

 

De még ha felkészült is az eladó, és azt a választ adja amit hallani szeretnénk, én a közös képviselőnél mindenképpen rákérdeznék a szomszédokra is, mert Önök vagy elhiszik nekem, vagy nem, a közös képviselő nem a vevő barátja! Ez azt jelenti, hogy vevőként ha érdeklődnek nála a ház állapotával, fizetési morállal kapcsolatban,  tapasztalatom szerint legalább 30%-al rosszabbat mond.

 

Hogy ezt miért csinálják? Nem tudom! De jót még sosem mondtak a leendő vevőnek. Talán előkészítik a terepet, hogy Ők bezzeg igazi szigorú, és morózus gazdái a háznak.

 

Jó szomszédos vásárlás kívánok!


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Schneiderné Bereczky Andrea

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Teljes mértékben elégedett vagyok Erika (Erdei Erika, Damjanich utca) munkájával. Kedves, udvarias, segítőkész volt az egész eladási procedúra lebonyolítása alatt. Plusz rekord idő alatt adta el az ingatlant. Mindenkinek csak ajánlani tudom, a jövőben is igénybe fogom venni szolgálatait, akár ingatlan vásárlásra, eladásra kerül sor."

— Mária, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.