Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Gondolkodjunk Béláim

Gondolkodjunk Béláim

Felnőtt emberekre jellemző tulajdonságok egyike a felelős döntések meghozatala. Pontosabban kellene lennie...

Felnőtt emberekre jellemző tulajdonságok egyike a felelős döntések meghozatala. Pontosabban kellene lennie...

Igazi közhely, hogy felgyorsult a világ. De tényleg!

 

Felgyorsult a mi kedves, szeretett ingatlanpiacunk is. Az elmúlt sok év kényelmes punnyadását sajnos el kell felejteni. Új  idők, új hozzáállást kívánnak.

 

A baj az, hogy a gyors döntések nem az elhamarkodott, átgondolatlan döntéseket jelentik. A feladat az, hogy jóval rövidebb idő alatt kell minden apró és nagyobb dolgot mérlegelni. De kell mérlegelni és kell felelősen dönteni.

 

Mindezt persze nem ok nélkül írom. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy rövid, nagyon rövid időn belül jön ajánlat egy megbízásra. A vevők sem sokat várnak egy ajánlattal, viszont  cserébe nem is adnak heteket a válasz megfogalmazására. Okosan, minden szempontot mérlegelni kell. Itt jegyezném meg, hogy az átgondolt Megbízó már a megbízás kötésekor minden lehetőséget számba vesz és ennek alapján ad megbízást. Így sokkal könnyebb egy ajánlatra válaszolni, hiszen már korábban átgondolta, mi a jó neki.

 

A napokban több olyan esetünk van-volt, ahol a felek megállapodtak a bevett játékszabályok alapján, aztán valamelyik fél rájött, hogy a megállapodás ezért vagy azért mégsem jó neki. Ugyebár utólag már csak a jóindulaton múlik, hogy mit enged a másik fél. Vagy nem enged. És az átgondolatlanság vitákat, sértődést, bizalmatlanságot, néhol pereket szül. Kinek jó ez? Senkinek.

 

Hát akkor gondolkodjunk Béláim!


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Duna House

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Hálásan köszönöm azt a sok segítséget, amit tőletek kaptam (Hornung Áron, Pécs)! Bánom, hogy olyan sokáig tartottam attól, hogy más kezébe adjam a házam értékesítését. Azt gondoltam, hogy biztosan majd egy vagyonba kerül nekem, hogy megfizessem a szolgáltatást. Szerencsére kiderült, hogy nem is járhattam volna jobban! Köszönöm nektek!"

— Erika, Pécs

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.