Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
DIY tárolási ötletek konyhánkba

DIY tárolási ötletek konyhánkba

Legyen bármekkora is az otthonunk, állandó problémát jelent a dolgok tárolása. Hiszen mindig jön egy újabb holmi a lakásba, aminek helyet kell találni. Ez a konyhánkra még inkább igaz. Ebben segít DIY cikkünk. Olyan praktikus, sajátkezűleg elkészíthető ötleteket mutatunk be, amelyek garantáltan őrizni fogják a rendet otthonunkban!

Legyen bármekkora is az otthonunk, állandó problémát jelent a dolgok tárolása. Hiszen mindig jön egy újabb holmi a lakásba, aminek helyet kell találni. Ez a konyhánkra még inkább igaz. A fűszerek, tészták, szemeteszsákok, papírtörlők folyamatosan vándorolnak és biztos, hogy nem olyan helyre kerülnek, ahol pont elérjük és szükségünk lenne rá.

Ebben segít DIY cikkünk. Olyan praktikus, sajátkezűleg elkészíthető ötleteket mutatunk be, amelyek garantáltan őrizni fogják a rendet otthonunkban!

 

LEBEGŐ FŰSZEREK

Nincs külön fűszerespolc a konyhánkban? Kevés a hely, de szükség lenne rá, hogy mindig kéznél legyenek? Akkor ideje megnézni a konyhaszekrény, vagy polc alját!

Szükségünk lesz pár befőttesüvegre, szögre és kalapácsra, vagy csavarokra és csavarhúzóra esetleg egy szupererős ragasztóra.

A befőttesüvegek tetejét erősítsük a szekrény aljára szabadon választott technikával (szög, csavar, ragasztó), töltsük meg az üvegeket fűszerekkel, tegyük a  már felszerelt tetejére őket és már kész is a fél kézzel letekerhető, bármikor kézre eső fűszertartónk. Természetesen nem csak a konyhában alkalmazható ez a tárolási technika.

Kép forrása: https://sporolok.blog.hu/2017/02/28/rendszerezes-tarolas-otletek

 

KÉSEK A FALON

Főzés közben mindig szükség van egy újabb késre, hogy szeletelhessünk, puculhassunk, apríthassunk, vagy egy ollóra, hogy valamit felbonthassunk. Ezért legjobb, ha mindezek az eszközök csak egy karnyújtásnyira vannak.

Egy léccel, pár csavarral, mágnesfestékkel, vagy mágneses öntapadó fóliával máris egy praktikus fali késtartót készíthetünk magunknak.

A méretre szabott lécet kenjük be a festékkel, vagy vonjuk be a fóliával, erősítsük a falra a munkalap közelébe és a leggyakrabban használt konyhai fém eszközöknek máris van helye!

Kép forrása: https://hu.mehomez.com/45118-magnetic-knife-holder-90

 

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Nem csak a régi befőttesüvegeket, vagy régi faléceket hasznosíthatjuk újra, hanem a konzervdobozokat is! Új életre kelhetnek fakanál tartóként. Ráadásul különösebb kézügyességet sem igényel az átalakítás művelete.

Ha Andy Warhol rajongó valaki és művészetként tekint a sorozatgyártású termékekre, akkor a konzervdobozt eredeti címkéjével együtt felhasználhatja. Így csak el kell mosni az üres konzervdobozt és már használható is.

Ha inkább szeretnél saját dekorációt adni neki, akkor a címke eltávolítása után tetszőlegesen választott színnel lefesthető a doboz, esetleg egy kis deecoupage technikával tovább díszíthető.

Kép forrása: https://otthonkommando.cafeblog.hu/2011/07/30/kreativ_konyha_1/


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Duna House

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Köszönetet szeretnék mondani a Duna House platina fokozatú értékesitőjének Dobi Doriánnak a sok segitségért, amivel hozzájárult budapesti lakásvásárlásomhoz! Köszönöm!"

— Zsuzsanna és Norbert, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.