Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Beragadt lakások frissítése!

Beragadt lakások frissítése!

Azoknak az eladóknak adnék pár tippet, akik hónapok óta árulják ingatlanukat, kevés sikerrel

A tavaly második féléves pangás után, most tavasszal kicsit magára talált a piac. Ez azt jelenti, hogy a vevők rájöttek, az árak már nem lesznek alacsonyabbak, ezért elkezdtek vásárolni. Viszont a vevők okosak, és felismerik azokat az ingatlanokat melyek beragadtak, és a hirdetőoldalak kínálatában szerepelnek hónapok óta.

Most év elején sok ilyennel találkozunk, és azok számára lenne pár jó tanácsom akiknek úgymond kicsit elfáradt a lakása a piacon, és felfrissítené azt.

  • Mindenhonnan töröljék le a hirdetést, még az ingatlanosoknál is érdemes legalább egy, de inkább két hétig szüneteltetni.
  • Kérem, ne kacagjanak ki, de én átfesteném a falakat, ha nem is minden helyiségben, de a nappaliban, egész biztosan. A vevők a fal színéről emlékeznek a legtöbb esetben, sokszor hallom: az a zöld nappalis lakás nem jó, valami baja van hogy ennyi ideje árulják.
  • Variálnék a textilekkel is, új szőnyeg, vagy ha nincs rá pénz, akkor a régit egyszerűen dugjuk el, egy másik függöny, más díszpárna, akár a szomszédtól is kölcsön lehet kérni néhány kiegészítőt, amíg újra fotózzák!
  • Mert a legfontosabb az új fotó! Mindenképpen érdemes profi szakember segítségét kérni, ha nincs fényképész az ismerőseik között, az ingatlanosok sok fotóst ismernek akik olcsón megoldják az új képeket. Nagyobb ingatlanos cég értékesítője általában saját költségen befotóztatja a lakását.
  • Mindenképpen új szöveg kell mellé, ami nem azt jelenti, hogy a cikornyás szöveget más szavakkal átírják, hanem ha eddig bőséges, tájékoztató jellegű hirdetési szöveget írtak, most minimalizálják azt, és 2-3 tőmondatban csak a fő paramétereket emeljék ki. Nem minden vevő szereti a terjengős leírást.
  • A legfontosabb pedig az ármódosítás! Ennek két lehetséges útja van, a csökkentés, vagy az emelés. Szinte mindegy milyen irányba indulnak el, a lényeg a változás.

Ha ezt megteszik, egy új ingatlant dobnak a piacra, és garantáltan megnő az érdeklődők száma is, akikkel már úgy alkusznak, meg ahogy akarnak. :-)


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Schneiderné Bereczky Andrea

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

„Nagyon meg vagyunk elégedve munkatársuk, Huszárné Palotás Erika (Szeged) munkájával és a cégük által biztosított szolgáltatással! Erika személyében egy valóságos "Duna House tündérrel" sikerült megismerkednünk, családunk tulajdonában lévő 2 ingatlan értékesítése során, ezért is döntöttünk, úgy, hogy egy nagyon komoly értékű ingatlan együttes eladásával is az Önök cégét bízzuk meg!

— Diána, Szeged

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.