Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Az idő pénz

Az idő pénz

Az igazság az, hogy néha unalmas a dolga egy ingatlaniroda vezetőjének. Évek alatt mindig ugyanazok a problémák, ugyanazok a mondanivalók. Az üzletkötők ugyanazokat a hibákat vétik, ugyanazokra a dolgokra kell felhívni a figyelmüket.

Most éppen az időgazdálkodás van ismét a porondon. Azon felül, hogy igyekszem időről időre elmagyarázni, miképpen kell egy napot optimálisan megszervezni, hogy mindenre jusson elegendő idő, most azt szeretném, ha csökkentenék a felesleges köröket. Egy fél nap értelmetlen menetelés idejét mondjuk fel lehet használni egy jól eladható megbízás megszervezésére.

Hiszem, hogy a felesleges köröknek nincsen értelmük. A kollégák ismerik azt az ügyfelet, aki a keresés elején jár  és meg szeretne nézni nyolc kerületben negyven különböző adottságú lakást. Jó kommunikációval, egy találkozón viszont ki lehet deríteni, hogy hét kerület nem lesz jó, a maradékban viszont az anyagi lehetőség maximum három szobára elegendő, de a család számára az erkély elengedhetetlen. Így azonnal leszűkül a kör és nem vettünk részt egy szervezett városnéző túrán.

Most jön a sok ellenblogger, ellenposztoló, akik azt mondják, ne sírjon az ingatlanos szája, menjen sokat mint a mérgezett egér a pénzéért. Nos ők azt felejtik el, hogy az értelmetlen lakásnézés nemcsak az ingatlanos idejét rabolja, hanem a vevőkét is. Nekik sem mindegy, hogy alapos, közös szűrés után három ingatlan kell csak megnézniük a tökéletesig, nem pedig negyvenet, amíg ugyanaddig eljutnak. Time is Money! Egy intenzív óra az irodában, igényfelméréssel, lehetőség felméréssel, ingatlanok nézegetésével egy gőzölgő kávé mellett kellemesebb, mint járni a hideg, nyirkos téli várost. El kell hinniük az ügyfeleinknek-és ez az ingatlanos első feladata-hogy egy szakember segítségével töredék idő alatt juthat célba.

Nos, mostanában ezt szajkózom a kollégáimnak.

Mit érhetnek ezzel el? Több idejük lesz és ugyebár az idő meg pénz. szóval célba érhetnek!


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Hegedűs László
"Hegedűs László vagyok. Közel tíz éve dolgozom az ingatlanszakmában. A valaha másodállásnak indult „ingatlanozás” mára hivatásommá vált a szó legnemesebb értelmében. A szakma minden lehetséges formájában dolgoztam, voltam értékesítő egy közepes méretű irodában, vezettem 15 fős független irodát, voltam „mezítlábas”. Négy éve a Duna House hidegkúti vezetője vagyok. Meggyőződésem szerint a nagy hálózat sem hiba nélküli, ám a lehetőségek között magasan a legjobb, mint az értékesítők és vezetők, mint az ügyfelek számára. Az elmúlt évek számos tanulságos és időnként vicces történetet produkált. Ezek legjavát szeretném közre adni."

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Köszönetet szeretnék mondani a Duna House platina fokozatú értékesitőjének Dobi Doriánnak (Felső Kispest) a sok segitségért,amivel hozzájárult budapesti lakásvásárlásomhoz! Köszönöm!"

— Zsuzsanna és Norbert, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.