Blog - Ingatlanos szemmel szubjektíven
Az idő pénz

Az idő pénz

Az igazság az, hogy néha unalmas a dolga egy ingatlaniroda vezetőjének. Évek alatt mindig ugyanazok a problémák, ugyanazok a mondanivalók. Az üzletkötők ugyanazokat a hibákat vétik, ugyanazokra a dolgokra kell felhívni a figyelmüket.

Most éppen az időgazdálkodás van ismét a porondon. Azon felül, hogy igyekszem időről időre elmagyarázni, miképpen kell egy napot optimálisan megszervezni, hogy mindenre jusson elegendő idő, most azt szeretném, ha csökkentenék a felesleges köröket. Egy fél nap értelmetlen menetelés idejét mondjuk fel lehet használni egy jól eladható megbízás megszervezésére.

Hiszem, hogy a felesleges köröknek nincsen értelmük. A kollégák ismerik azt az ügyfelet, aki a keresés elején jár  és meg szeretne nézni nyolc kerületben negyven különböző adottságú lakást. Jó kommunikációval, egy találkozón viszont ki lehet deríteni, hogy hét kerület nem lesz jó, a maradékban viszont az anyagi lehetőség maximum három szobára elegendő, de a család számára az erkély elengedhetetlen. Így azonnal leszűkül a kör és nem vettünk részt egy szervezett városnéző túrán.

Most jön a sok ellenblogger, ellenposztoló, akik azt mondják, ne sírjon az ingatlanos szája, menjen sokat mint a mérgezett egér a pénzéért. Nos ők azt felejtik el, hogy az értelmetlen lakásnézés nemcsak az ingatlanos idejét rabolja, hanem a vevőkét is. Nekik sem mindegy, hogy alapos, közös szűrés után három ingatlan kell csak megnézniük a tökéletesig, nem pedig negyvenet, amíg ugyanaddig eljutnak. Time is Money! Egy intenzív óra az irodában, igényfelméréssel, lehetőség felméréssel, ingatlanok nézegetésével egy gőzölgő kávé mellett kellemesebb, mint járni a hideg, nyirkos téli várost. El kell hinniük az ügyfeleinknek-és ez az ingatlanos első feladata-hogy egy szakember segítségével töredék idő alatt juthat célba.

Nos, mostanában ezt szajkózom a kollégáimnak.

Mit érhetnek ezzel el? Több idejük lesz és ugyebár az idő meg pénz. szóval célba érhetnek!


Hasznosnak találta ezt a bejegyzést? Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Szerző

Írta: Hegedűs László
"Hegedűs László vagyok. Közel tíz éve dolgozom az ingatlanszakmában. A valaha másodállásnak indult „ingatlanozás” mára hivatásommá vált a szó legnemesebb értelmében. A szakma minden lehetséges formájában dolgoztam, voltam értékesítő egy közepes méretű irodában, vezettem 15 fős független irodát, voltam „mezítlábas”. Négy éve a Duna House hidegkúti vezetője vagyok. Meggyőződésem szerint a nagy hálózat sem hiba nélküli, ám a lehetőségek között magasan a legjobb, mint az értékesítők és vezetők, mint az ügyfelek számára. Az elmúlt évek számos tanulságos és időnként vicces történetet produkált. Ezek legjavát szeretném közre adni."

Hasznosnak találta ezt a bejegyzést?
Ossza meg ismerőseivel!


Küldje el a bejegyzést e-mailben

Ügyfeleink mondták

"Teljes mértékben elégedett vagyok Erika (Erdei Erika, Damjanich utca) munkájával. Kedves, udvarias, segítőkész volt az egész eladási procedúra lebonyolítása alatt. Plusz rekord idő alatt adta el az ingatlant. Mindenkinek csak ajánlani tudom, a jövőben is igénybe fogom venni szolgálatait, akár ingatlan vásárlásra, eladásra kerül sor."

— Mária, Budapest

Megkönnyítjük a keresést.
Ide fogjuk gyűjteni azokat az ingatlanokat, amiket már megnézett.

Ezután már könnyű lesz kiválasztani az Önhöz legjobban illő ingatlant.
A legjobb módszer a válogatáshoz!
Minden ingatlan mellett található egy icon:

Keresse a szivecskét majd Kattintson rá és ide tesszük a kiválasztott ingatlant.